zaterdag 17 juli 2010

Engadin


Trein naar het kamp:


Afgelopen week kwam er weer iets bijzonders op mijn pad. Ik werd uitgenodigd door mijn huisgenootje Sebi om langs te komen bij een Lager (een soort scouting kamp). Hij zou daar een week zijn en mee helpen in de keuken. Dat leek mij een super plan en ik ben daar van dinsdag avond tot donderdag avond geweest. Het kamp ligt in de regio Engadin vlak bij Salouf en midden in de natuur. De eerste avond was gelijk heel gezellig en hebben we Calande biertjes gedronken en Jass leren spelen. Dit is een typisch Zwitsers kaartspel met hele mooie kaarten:


De tweede dag was Sebi vrij aan gezien de meiden scouts een tweedaagse wandeling ging maken. We zijn vroeg opgestaan en hebben toen een wandeling gemaakt on de omgeving. Het begon met pittig stijgen en na 1000 meter te hebben gestegen bleef het pad op dezelfde hoogte. Toen weer naar beneden gelopen wat behoorlijk steil was waardoor we halverwege als nog de gondel naar het dorp hebben genomen. Daar was een meertje waar ook de andere van de kook brigade lagen te zonnen en daar hebben we een verfrissende duik genomen, wat een dag!We konden niet te lang blijven aangezien de meiden vanavond weer terug kwamen en HONGER hadden. Ik had aangeboden om te mee te helpen met koken en mijn hulp was erg welkom aan gezien ze Spatzli gingen maken. Daarvoor moest eerst 8 kilo deeg geklopt worden en vervolgende door een soort zeef als druppeltjes in kokend water terecht komen. Ik had de volgende dag dus meer spierpijn in mijn armen dan in mijn benen! Maar wel heel vet om zo te koken. Ik zou zeggen zie foto's hierboven! Ik heb er echt van genoten om op zo'n mooie plek te zijn en een plek waar je normaal als buitenlander nooit zou komen. TOP!

Het Kamp:


Spatzli maken!

Wandeling:


Zermatt

Vorige week heb ik een bijzondere trip gemaakt naar Zermatt. Ik heb dit samen met Sarah gedaan en zij is ook een uitwisselings student en zit of zat in mijn klas. Ze komt uit Bremen en daar studeerd zij ook grafisch ontwerpen.In Zwitserland heb je erg veel mooie bergen maar het bizarre van zwitserland is dat ze door al die bergen geen treinen hebben rijden. Hierdoor heb je hele mooie treinreizen door de bergen en dat is het geen ik gedaan heb. We hebben de bekende 'glasier express trail' gemaakt. Maar we hebben niet de echte Glasier trein genomen (toeristische trein voor de helft gevuld met bejaarden en andere helft japanners) Maar de gewone trein met normale mensen :). Het is een reis waar je ongeveer 7 uur overdoet en we begonnen Zurich - Chur. Twee uurtjes hebben we het oude centrum van Chur bekeken en toen zijn we verder tegaan. We gingen vervolgends naar Andermatt, Brig en eindigden in het horloge-zakmes-chocolade dorpje Zermatt.

We moesten even slikken van het hoge toeristische gehalte hier maar we gingen maar snel naar het hostel en dat was een super hostel met top sfeer. Voor dag twee hadden we een pittige wandeling geplant. Na de vorige dag 7 uur in de trein hebben gezeten hadden we wel zin om 'de benen te strekken' We begonnen in Zermatt (1.608 m) en liepen naar het volgende dorpje Furi en daarna steil omhoog naar Trocknersteg (2,939 m) en daar hebben we 5 uur over gedaan. Vanuit Trocknersteg hebben we de gondel genomen naar Kleine Matterhorn (3.883 m!!) We begonnen beneden met 30 graden en eindigden boven rond de 7 graden, te bizar om mee te maken. Het voelde zo gek om zo hoog tezijn, je merkte dat je snel buiten adem was en dat je moest langzaam lopen. We waren zo kapot van de wandeling dat we besloten hebben de gondel terug naar Zermatt te nemen en dat was we heel relax :).
Toen nog even terug naar het hostel om te douchen en toen met de trein naar Zurich, de terugreis duurde maar 3 uur, maar we reden dan ook niet door de bergen.
Ik heb wat filmpjes gemaakt van onze treinreis en wandeling, hieronder staat een filmpje en de rest staat op youtube. Echt een hele bijzondere reis om te maken en ik raad het iedereen zeker aan om een keer zo hoog op een berg te staan!


Klaar

Grutzi Mitenand,

Zo ik heb veel te lang niks meer gepost en daarom ga ik jullie een update geven van de afgelopen tijd. De tijd is op het einde ontzettend snel gegaan toen had ik ineens mijn laatste school dag.. Het voelt wel gek nu mijn laatste paar daagjes alleen in Zurich en dan is het echt echt echt voorbij. Het is een gemixt gevoel tussen blij om iedereen weer te zien en lekker naar huis te gaan en gek om mijn leventje hier vaarwel te zeggen. Volgende week komen mijn ouders langs en kan ik ze nog even een kijkje geven van mijn leventje en daarna komt Borius naar Zurich en gaan we samen op vakantie, en daar kijk ik zooooo naar uit :)

Afgelopen tijd heb ik meerdere tripjes gemaakt en daar zet ik hierboven nog wat foto's van en ik geef jullie over een paar dagen een update over mijn school projecten (laatste project word maandag geprint, spannend)

Dikke kus Eva