zondag 28 februari 2010

Trip naar Bern



Jeej Video's kan ik dus ook posten :) Binnenkort volgen er meer..

Groet!
Eva

Trip naar Bern






Ik ben hier nu al weer bijna twee weken terwijl het voelt als een maand. Nu school begonnen is begint alles een beetje tot rust te komen en begin ik in het ritme te komen. Helaas werd ik ziek en heb ik 2,5 dag op bed gelegen. Dat is wel zwaar omdat je hier toch alleen zit en dan is ziek zijn gene pretje. Maar ik kreeg een tip van een zwitserse huisgenoot voor een keelspray en die werkte heel goed. Daardoor kon ik gelukkig gister wel mee naar Bern :) De school had een trip georganiseerd (en betaalde ook alles ghehe) voor alle internationale studenten om naar Bern te gaan, de officieele hoofdstad van Zwitserland. Al moet wel gezegd worden dat de meeste zwitsers Zurich toch meer als hoofdstad voelen. Maar het was een stralende dag en we gingen met de trein naar Bern. Daar hebben we andere internationale studenten uit Bern ontmoet en hebben we de stad bekeken, een grote toren beklommen, het einsteinmuseum bezocht een lekker aan de milchcafee gezeten. Het was een top dag en er werden gelijk al plannen gesmeed voor andere tripjes-bios-wandeling-skien-achtige dingen. Dus mijn sociale leven begint steeds meer op te leven al begin ik nu iedereen wel echt te missen. Jammer dat ik niet even voor het weekend naar huis kan :)
Nou dat was het weer voor vandaag, tot later!

maandag 22 februari 2010

Eerste schooldag..




Vandaag was het dan zover: Mijn eerste schooldag.
Het begon met een kleine introductie over de lessen en de school. Ik kreeg gelijk al door dat alles hier heel anders gaat dan op de HKU. Maandag is theorie dag. Op maandag heb ik 3 theorie vakken (in het Duits..) Het is wel pittige kost maar gelijk ook wel heel interessant. Ik heb vandaag een lezing gehad over de politiek en de samenleving en wat dat voor gevolgen heeft voor design. Ik heb niet alles kunnen volgen maar genoeg voor de essentie. De rest van de week werk ik aan een project (vak) en daar werk ik dan de hele dag aan. Ik ga verschillende projecten (vakken) volgen die allemaal verschillen in lengte, van 3 tot 5 weken. Ik begin met digital media dan Konzept/Strategie, Bild/Zeigen, Schrift/typedesign en als laatste bildentwicklung. Het klinkt allemaal erg goed en divers dus ik ben benieuwd. Op vrijdag heb ik dan ook nog een uurtje duitse les om de grammatica een beetje bij te spijkeren. Het spreken en verstaan van de Duitse taal gaat echt bizar snel vooruit. Ook mijn engels is al vele malen beter, ik snap niet waar het allemaal vandaan komt :)
Ik werd vandaag ook verrast toen ze vertelde dat iedere student ook een eigen werk plek heeft (zie foto hierboven) Dus mijn klas heeft een eigen ruimte waar iedereen zijn eigen plekkie heeft. Daarnaast zijn er nog besprekings ruimten en ruimtes voor klassikale lessen. Zo dit was weer genoeg info voor vandaag, ik ben dood op. Morgen vroeg op en begin ik met mijn project 'digital media'

groet,
Eva

zondag 21 februari 2010

Papier kunst



Eergisteren ben ik naar het Belverde Museum van Zurich geweest. Ik was blij verrast! Het was een tentoonstelling waarbij traditionele papierkunst (a.k.a. monnikenwerk) en moderne papierkunsten werden getoond. Alles is met de hand uitgesneden en met eng veel details en geduld. Ik vond het erg inspirerend en het begon gelijk te kriebelen om ook mooie dingen te gaan maken. Hierboven heb ik een paar foto's van de tentoonstelling (sorry voor de slechte kwaliteit, ik moet de instellingen van mijn nieuwe cam nog ff leren kennen..)
Ik ben nu 6 dagen in Zurich.
Ik begin steeds meer te wennen aan alles en me thuis te voelen.
Overdag lekker de stad in, stadbekijken, lekker rond lopen en wat dingen regelen. Hapje thuis eten en dan lekker stappen of naar een meeting voor erasmus studenten. Dit is een een beetje hoe mijn daagjes eruit zagen. Het weer is wel een beetje grouwig bewolkt en erg koud (-7)

Wat ik wel nog even met jullie wil delen is dat ze hier wel bizar fanantiek zijn met het scheiden van afval. Je moet hier je gewone afval in speciale zakken doen (zie foto hierboven) dit zijn hele dure zakken (1,5 euro p/st) Om zo min mogenlijk van deze zakken te gebruiken moet je zoveel mogenlijk van het andere afval scheiden (dit mag je gratis wegdoen) dus wat krijg je dan.. Je scheid het afval in 7 verschillende zakken:


Nou ik hou jullie verder op de hoogte van vreemde ondekkingen..

Morgen is mijn eerste schooldag en ik ben erg benieuwd. Ook daar hou ik jullie van op de hoogte..

groetjes,
Eva

dinsdag 16 februari 2010

Nog een paar foto's van vandaag..


Net aangekomen in mijn (lege..) kamertje


Uitzicht vanuit mijn raam


De Woonkamer


Mijn eerste bakkie leut in Zurich :)


Toch opzoek naar hollandse dingen en ja, hagelslag! haha


Utrecht heeft meer verwant met Zurich dan ik dacht..

Aangekomen in zurich



Na lange voorbereiding is het zover, ik ben aangekomen in Zurich! Gister vertrokken met de trein en ik heb de rit overleeft.. Ik werd vanmorgen wakker toen we al door het zwitserse landschap reden en overal lag een wit donsen dekkentje neeuwo verheen. In zurich aangkomen werd ik opgehaald door Miriam(het meisje die de kamer aan mij onderverhuurd) en we zijn samen naar huis gegaan. Ik vond dat wel erg fijn want ik kreeg vanhaar gelijk een grote uitleg over het huis en zurich en dat was wel fijn.

Zo heb ik nu al vrienden gemaakt met mijn huisgenoten, ik dacht dat ik veel thee had..
Daarna ben ik lekker gaan uitpakken, douche gepakt en ben ik de stad in gegaan. Ik heb een beetje rondgewandeld en heb even koffie gedronken met een zwitsers plakje cake. Het voelt goed zo en ik ben in een heerlijk huisje terecht gekomen.

Grusse aus der Schweiz
Eva