zaterdag 17 juli 2010

Zermatt

Vorige week heb ik een bijzondere trip gemaakt naar Zermatt. Ik heb dit samen met Sarah gedaan en zij is ook een uitwisselings student en zit of zat in mijn klas. Ze komt uit Bremen en daar studeerd zij ook grafisch ontwerpen.In Zwitserland heb je erg veel mooie bergen maar het bizarre van zwitserland is dat ze door al die bergen geen treinen hebben rijden. Hierdoor heb je hele mooie treinreizen door de bergen en dat is het geen ik gedaan heb. We hebben de bekende 'glasier express trail' gemaakt. Maar we hebben niet de echte Glasier trein genomen (toeristische trein voor de helft gevuld met bejaarden en andere helft japanners) Maar de gewone trein met normale mensen :). Het is een reis waar je ongeveer 7 uur overdoet en we begonnen Zurich - Chur. Twee uurtjes hebben we het oude centrum van Chur bekeken en toen zijn we verder tegaan. We gingen vervolgends naar Andermatt, Brig en eindigden in het horloge-zakmes-chocolade dorpje Zermatt.

We moesten even slikken van het hoge toeristische gehalte hier maar we gingen maar snel naar het hostel en dat was een super hostel met top sfeer. Voor dag twee hadden we een pittige wandeling geplant. Na de vorige dag 7 uur in de trein hebben gezeten hadden we wel zin om 'de benen te strekken' We begonnen in Zermatt (1.608 m) en liepen naar het volgende dorpje Furi en daarna steil omhoog naar Trocknersteg (2,939 m) en daar hebben we 5 uur over gedaan. Vanuit Trocknersteg hebben we de gondel genomen naar Kleine Matterhorn (3.883 m!!) We begonnen beneden met 30 graden en eindigden boven rond de 7 graden, te bizar om mee te maken. Het voelde zo gek om zo hoog tezijn, je merkte dat je snel buiten adem was en dat je moest langzaam lopen. We waren zo kapot van de wandeling dat we besloten hebben de gondel terug naar Zermatt te nemen en dat was we heel relax :).
Toen nog even terug naar het hostel om te douchen en toen met de trein naar Zurich, de terugreis duurde maar 3 uur, maar we reden dan ook niet door de bergen.
Ik heb wat filmpjes gemaakt van onze treinreis en wandeling, hieronder staat een filmpje en de rest staat op youtube. Echt een hele bijzondere reis om te maken en ik raad het iedereen zeker aan om een keer zo hoog op een berg te staan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten